Logo_jantje_beton

Woensdag 14 mei gaat de jaarlijkse Jantje Beton Loterij-actie weer van start. 170 basisscholen doen mee aan de actie door loten te verkopen. Daarmee kunnen de scholen geld ophalen om voorzieningen of activiteiten voor de leerlingen te financieren die niet door de overheid worden gesubsidieerd. Dit meldt de Weekkrant.

Woensdag wordt de start van de scholenactie feestelijk ingeluid op vele schoolpleinen in Nederland. Daarna zullen leerlingen twee weken lang proberen om zoveel mogelijk loten te verkopen aan familie en buren. De opbrengst mogen scholen gebruiken om bijvoorbeeld het schoolplein op te knappen, spelmaterialen aan te schaffen of buitenactiviteiten te organiseren.

De helft van het geld dat de leerlingen inzamelen gaat overigens naar de buitenspeelprojecten van de organisatie Jantje Beton. In buurten waar weinig speelmogelijkheden zijn voor kinderen zorgt Jantje Beton voor een veilige plek waar ze kunnen spelen of worden verouderde speeltoestellen opgeknapt. Hiermee wil de organisatie het buitenspelen en bewegen van kinderen stimuleren.

Diverse sponsors stellen elk jaar kosteloos prijzen ter beschikking voor de loterij. De eerste prijs is dat jaar een bon ter waarde van 2000,- euro voor gratis shoppen op Fonq.nl. De trekking vindt plaats op 21 november en de winnaars worden die dag vanaf 14.00 uur bekend gemaakt op de officiële website van de stichting.

© Nationale Onderwijsgids