Logo_primair_onderwijsraad_po-raad_logo

Op 5 en 6 juni organiseert de PO Raad het jaarlijkse congres 'Bevlogen besturen – om de leerling' in Harderwijk. Het tweedaagse congres is bedoeld voor schoolbestuurders in het primair onderwijs. Sprekers zoals minister Bussemaker van Onderwijs en astronaut André Kuipers zullen lezingen geven. De inschrijving voor het congres is inmiddels geopend, zo meldt de PO Raad.

Op het congres staan de thema's uit het Strategisch Beleidsplan centraal: verbinding, innovatie & ict, kennis & onderzoek en het bestuur als motor. In algemene lezingen en subsessies zullen deskundigen binnen en buiten de sector stilstaan bij wat kinderen nodig hebben om te leren en wat schoolbestuurders daarvoor moeten en kunnen doen.

Zo zal staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid ingaan op de invoering van het Passend onderwijs en de decentralisatie van de jeugdzorg. André Kuipers zal als ambassadeur van het Techniekpact 2020 aandacht besteden aan het techniekonderwijs in Nederland. Onlangs heeft ook minister Bussemaker toegezegd op het congres te zullen spreken.

Belangstellenden kunnen zich via het inschrijfformulier op de website van de PO Raad aanmelden voor het congres. Leden van de PO Raad hebben voorrang en krijgen korting op de toegangsprijs. De flyer van het congres kunt u hier downloaden.

© Nationale Onderwijsgids