Normal_passend_speciaal_onderwijs_leerling_leerkracht_docent_les

Maandag start de Week van Passend Onderwijs. Door het hele land zullen bijeenkomsten worden georganiseerd voor leraren en ouders die met de nieuwe regeling te maken krijgen. Staatssecretaris Dekker van Onderwijs roept iedereen die het betreft op om deel te nemen aan een evenement. 

“De afgelopen is hard gewerkt aan een nieuw stelsel voor Passend Onderwijs,” zegt de staatssecretaris. “Nog maar een paar maanden en dan gaan we daadwerkelijk van start. Voor kinderen die al ondersteuning krijgen of op een school voor speciaal onderwijs zitten zal er niet veel veranderen, maar voor kinderen die voor het eerst in aanmerking komen voor ondersteuning soms wél. De Week van Passend Onderwijs is een uitgelezen kans voor ouders, leraren en scholen om hierover het gesprek aan te gaan.”

De nieuwe regeling Passend Onderwijs gaat per 1 augustus 2014 in. Scholen zijn dan verplicht iedere leerling die zich aanmeldt een passende plek te bieden op de eigen school of een school in de regio. Het zogeheten 'rugzakje' voor speciale leerlingen verdwijnt. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen een plek krijgen op een reguliere school. Voor leerlingen die dat nodig hebben blijft het speciaal onderwijs bestaan. Ouders en leraren kunnen op de website De Week van Passend Onderwijs zien welke bijeenkomsten bij hen in de regio worden georganiseerd.

© Nationale Onderwijsgids