AOb (Algemene Onderwijsbond)

De Algemene Onderwijsbond (Aob) gaat op 6 en 13 maart langs op scholen om in gesprek te gaan over het passend onderwijs en samen met de leraren een checklist in te vullen. Het bezoek moet vooral leraren de mogelijkheid geven hun ervaringen te delen.

“Iedereen krijgt met passend onderwijs te maken, maar naar de vragen en opmerkingen van het personeel wordt nog onvoldoende geluisterd,” volgens Aob-bestuurder Liesbeth Verheggen. 
Om de invoering van het passend onderwijs een succes te laten zijn, moet er niet alleen op bestuurlijk niveau gesproken worden, maar moet ervoor gezorgd worden “dat de stem van het personeel wél gehoord wordt.”
 
De resultaten van de checklist en de ervaringen en verhalen van het onderwijspersoneel, worden door de AOb gebruikt voor de Week van het Passend Onderwijs (24 tot en met 28 maart) om zo de stem van het personeel te laten horen. 
 
De schoolbezoeken van de AOb zijn op donderdag 6 maart voor de regio’s waar geen carnavalsvakantie is en op donderdag 13 maart voor de regio’s waar dat wel het geval is.