Logo_logo-gemeente-oss

Op 5 en 6 november 2013 gaan twee Osse wethouders op basisscholen een les geven over mantelzorg. Deze actie van de wethouders is onderdeel van de jaarlijkse aandacht voor de Dag van de Mantelzorg (10 november).  Daarmee spreekt  Oss haar waardering uit voor de duizenden mantelzorgers in de gemeente. Wethouder Hoeksema is op dinsdag 5 november van 13.30 tot 14.30 uur op de Elzeneindschool in Oss; wethouder Peters is op woensdag 6 november van 9.00 tot 10.00 uur op basisschool ’t Schrijverke in Herpen. Uw redactie is van harte welkom bij de mantelzorglessen op deze scholen. 

Vijf Osse scholen doen mee!
Vier basisscholen in Oss - De Zonnevogel, Elzeneindschool, De Telescoop en Het Baken - en basisschool ’t Schrijverke in Herpen doen mee aan de Dag van de Mantelzorg. Leerlingen van de groepen 7/8 krijgen een les over mantelzorg. Zij bekijken filmpjes over jonge mantelzorgers, gaan met elkaar in gesprek over mantelzorg en er is een mantelzorgquiz. De Elzeneindschool en ’t Schrijverke krijgen bezoek van een wethouder die bij de les aanwezig is.

Supermarkten sponsors van verrassingstas
Tijdens de les over mantelzorg maken de leerlingen een lijstje van mantelzorgers die zij kennen en die een compliment verdienen. Voor die mantelzorgers maken ze samen een mooi werkstuk. Dat werkstuk gaat in een tas met verrassingen die de leerlingen in tweetallen bij de mantelzorgers brengen. Vijf supermarkten hebben de inhoud van de verrassingstas gesponsord: Albert Heijn Sterrebos, Bereket Food, Bizim Supermarkt, Köşem Market, Supermarkt KFM en Tarimer Market. In totaal worden er vijftig tassen uitgedeeld door de leerlingen van de vijf scholen.

Kinderen soms ook mantelzorger
Mantelzorg komt veel voor. Ook kinderen krijgen daar mee te maken. Bijvoorbeeld als hun moeder zorgt voor een zieke opa of oma. Of als kinderen zelf helpen bij de zorg voor een gehandicapte broer of zus. De Werkgroep Mantelzorg Oss wil met de les en de quiz aan kinderen uitleggen wat mantelzorg is en wat het betekent om mantelzorger te zijn. Door het uitdelen van de verrassingstas krijgen leerlingen de kans om mantelzorgers die ze zelf kennen de waardering te geven die ze verdienen.

© Nationale Onderwijsgids