wereldstottercongres stotteren leerling jeugdjournaal

GRONINGEN - Vandaag is de laatste dag van het Wereldstottercongres. De tiende editie van dit congres wordt deze week gehouden in het Nederlandse Lunteren. Ter gelegenheid hiervan besteedde het Jeugdjournaal maandagavond aandacht aan stotteren. De 12-jarige basisschoolleerling Jette vertelde over hoe zij haar stotteren ervaart. Dat meldt Stotteraars.nl.

De Nederlandse stottervereniging Demosthenes is van 10 tot en met 13 juni gastvrouw van het Wereldstottercongres. 250 mensen uit dertig landen bespreken tijdens het congres hoe je het best kunt omgaan met stotteren en kijken samen naar nieuwe onderzoeken.

Stotteren kan namelijk heel vervelend zijn. Dat vindt ook de 12-jarige Jette. Zij stottert haar hele leven al. Jette vindt het lastig dat mensen haar niet laten uitpraten of verveeld kijken als zij iets moet vertellen. Daarom is zij te zien in reclames over stotteren. Jette hoopt zo dat meer mensen begrip krijgen voor haar stoornis.

Jette is één van de achttien kandidaten die meedoen aan het multimediaproject Speak No Evil, dat de aandacht wil vestigen op dit lastige fenomeen

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres