Koning, Willem-Alexander, Koninklijk paar

DEN HAAG (Novum) - Basisscholen kunnen zich vanaf maandag aanmelden voor de Koningsspelen, de nationale sportdag op 26 april. Het Nationaal Comité Inhuldiging, dat het initiatief nam voor de sportdag, verwacht een groot aantal aanmeldingen.

Scholen die zich hebben aangemeld krijgen in de week van de spelen een feestpakket waarmee ze de school extra feestelijke kunnen aankleden. De organisatie is bovendien in 'vergevorderde gesprekken' met een bedrijf om ingrediënten voor het Koningsontbijt aan de deelnemende scholen beschikbaar te stellen.

De scholen kunnen zich aanmelden via koningsspelen.nl. Het comité wil graag weten welke scholen meedoen, zodat ze het feestpakket en hopelijk ook het ontbijt kunnen ontvangen, zegt voorzitter van de werkgroep Koningsspelen van het Nationaal Comité Inhuldiging Richard Krajicek. "Maar het is vooral goed om te zien hoe scholen, gemeenten, sportverenigingen, bedrijven en vrijwilligers lokaal samenwerken om op deze korte termijn de Koningsspelen tot een succes te maken."

Elke school mag zelf bepalen hoe de sportdag invullen. Willem-Alexander en Máxima verrichten de opening van de Koningsspelen. Op welke basisschool zij dat gaan doen, is nog niet bekend.