Nationale Onderwijsprijs, Onderwijsprijs Drenthe, Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie

ASSEN - Provincie Drenthe heeft deze week de Onderwijsprijs Drenthe uitgereikt aan OBS De Driemaster uit Assen en het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Deze scholen mogen daardoor op 20 maart strijden om de titel 'Beste school van Nederland'. Dat meldt de provincie op haar website.

De titel 'Beste school van Nederland' hoort bij de uitreiking van de Nationale Onderwijsprijs, een initiatief van het Instituut voor Nationale Onderwijs Promotie (INOP). Met de prijs wil het INOP op een positieve manier onderwijs onder de aandacht brengen en laten zien hoe veelzijdig onderwijs kan zijn, door bijzondere projecten extra te belichten.

Vmbo-leerlingen van het Roelof van Echten College wonnen de prijs met het door hen vormgegeven project 'Mode in bedrijf'. Modeleerlingen maken voor dit project kleren die vervolgens tijdens een modeshow geshowd worden in theater De Tamboer. Basisschool De Driemaster won de prijs vanwege een project tegen pesten. Leerlingen van de basisschool spelen daartoe een spel om wederzijds respect te bevorderen.

De uitreiking van de prijs volgde op de presentatie van de Drentse Onderwijsmonitor 2012. "Het gaat goed met het onderwijs in Drenthe en daar mogen we heel trots op zijn", aldus gedeputeerde Ard van der Tuuk, die daarmee de verbeterde prestaties van scholieren in het Drents primair onderwijs ten opzichte van het voorgaande jaar bejubelt.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem