voorlichting vuurwerk basisschool hengelo

HENGELO - Het einde van 2012 is in zicht. Vuurwerkliefhebbers verheugen zich nu al op het moment waarop ze voor het eerst hun vuurwerk mogen afsteken. Maar dat moet wel veilig gebeuren. Goede voorlichting is belangrijk.

Op Hengelose basisscholen geven leerlingen uit groep 8 hun eigen klasgenoten hierover voorlichting. In 2011 werden basisschoolleerlingen voor het eerst voorgelicht door klasgenoten. Daarop werd positief gereageerd.

Daarnaast bezoeken tien leerlingen van scholengemeenschap Twickel enkele basisscholen om kinderen te vertellen hoe ze veilig kunnen omgaan met vuurwerk. Ze doen dat in het kader van hun maatschappelijke stage.

Het initiatief voor de voorlichting over vuurwerk op basisscholen komt van Bureau Halt, in samenwerking met de gemeente Hengelo, politie en brandweer.

De gezamenlijke start van de campagne vindt morgen om 10.45 uur plaats in de raadzaal van het stadhuis in Hengelo. Wethouder Erik Lievers opent de campagne.

De leerlingen van de Hengelose scholen krijgen een instructie over hoe ze voorlichting moeten geven. Ook is er een forum waar ze met vragen terecht kunnen. In het forum zitten een jeugdagent en een medewerker van de brandweer.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres