Normal_5057

Basisschool Visvliet-Pieterzijl uit Visvliet (provincie Groningen) zamelde in 2010 de meeste elektrische apparaten in en is daarmee de beste Wecycle-school van Nederland.

De leerlingen bewijzen het milieu een goede dienst door maar liefst 2.375 apparaten in te zamelen. Ze krijgen allemaal een Wecycle-verassing en de school vier voorleesboeken.

Wecycle stimuleert scholen om elektrische apparaten apart in te leveren. De school spaart daarbij voor educatief, spel- of sportmateriaal of kan een goed doel steunen. In totaal zamelden de Wecycle-scholen 88.000 apparaten in, tegen 50.000 in 2009.

In 2010 is het aantal Wecycle-scholen gegroeid van 800 naar 1.300. De kinderen leren dat gebruikte kleine elektrische apparaten (mp3-speler, spelcomputer, föhn, boor, radio, broodrooster, et cetera) niet thuishoren in de afvalbak.

De materialen hiervan leveren namelijk na recycling waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. "Gooi nooit weg, maar lever in!" is daarom de centrale boodschap van Wecycle, die aangeeft dat het heel normaal en nuttig is ook kleine apparaten apart in te zamelen.

Meer informatie: www.wecycle.nl/scholen.