nationaal schoolontbijt soestdijk basisschool

BAARN - Maandagochtend is op Paleis Soestdijk de tiende editie van Het Nationaal Schoolontbijt van start gegaan. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de Koningin Wilhelminaschool uit Baarn gaf samen met enkele senioren in de Stuczaal van het paleis het startsein voor de jubileumeditie.

Van 29 oktober tot en met 2 november gaan ruim vijfhonderdduizend kinderen op 2.500 basisscholen ontbijten. Daarmee laten zij zien dat ontbijten de beste start van de dag is en dat het ontbijt mensen bij elkaar brengt. Dat is eveneens de missie van het jubilerende Oranje Fonds, een van de goede doelen van Het Nationaal Schoolontbijt.

De organisatie van Het Nationaal Schoolontbijt maakte gisteren ook de resultaten bekend van twee recente ontbijtonderzoeken. Bij het eerste onderzoek vroeg Netpanel in oktober 3.084 kinderen uit groep 6 tot en met en 8 naar hun droomontbijt. De meeste kinderen willen met Wesley Sneijder of Nick en Simon 's ochtends snacks eten voor de televisie.

Het tweede onderzoek voerde GfK in september uit onder 1.053 Nederlandse gezinnen met kinderen. Daaruit blijkt dat één op de vijf gezinsleden het ontbijt wel eens overslaat. Als belangrijkste reden daarvoor noemen ze uitslapen (36%), 's ochtends geen trek hebben in ontbijt (32%) en tijdgebrek (19%).

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres