Normal_5098

Het schaakteam van basisschool de Horizon is afgelopen zaterdag 3e geworden op het Amsterdamse Kampioenschap voor teams van basisscholen, en kwalificeerde zich daarmee voor het NK, zo meldt De Echo.

In een spannend toernooi tussen zes basisscholen uit de regio Amsterdam en omstreken werd afgelopen zaterdag de finale gespeeld voor het Amsterdams Kampioenschap. Deze zes schoolteams waren overgebleven na enkele voorrondes die eerder dit jaar werden gehouden.

Uit de regio Amsterdam West had basisschool De Horizon zich gekwalificeerd voor deze finale. Tegen de sterkste basisschoolschakers van Amsterdam, Almere en Amstelveen moesten alle zeilen worden bijgezet. Om en om werden de partijen door elk teamlid soms gewonnen soms verloren.

Ze verloren van de uiteindelijke Amsterdamse kampioen: de Europaschool uit Zuid (die in 2010 Nederlands Kampioen werden) en speelden gelijk tegen de Grote Beer uit Duivendrecht, die 2e werd.

Met nog twee maal gelijkspel en een keer winst wist het schaakteam de derde plaats te veroveren. Voldoende voor een NK-kwalificatie. In mei mogen deze Osdorpse jongens naar het Nederlands Kampioenschap Schaken voor schoolteams.