Normal_kind_ogen_peuter

AMSTERDAM (Novum) - De Kinderpostzegelactie 2012 gaat woensdag officieel van start. Meer dan tweehonderdduizend kinderen uit groep 7 en 8 gaan weer de deuren langs om postzegels en kaarten te verkopen. Voor het eerst kunnen de zegels en kaarten ook online gekocht worden. Dit jaar sieren de prinsesjes Catharina-Amalia, Alexia en Ariane de zegels.

De foto's van de koninklijke hoogheden zijn gemaakt door hun vader, kroonprins Willem-Alexander. Daarmee treedt de prins in de voetsporen van zijn vader. Prins Claus fotografeerde veertig jaar geleden zijn drie zonen voor de postzegels.

Prins Willem-Alexander plaatste dinsdag op de Eikenhorst in Wassenaar de eerste bestelling, waarmee de actie officieel van start ging. De bestelling werd opgenomen door de 11-jarige Daimy, die woont op een zorgboerderij in Noord-Holland. De postzegels, met een toeslag van 25 cent, kunnen tot en met 5 oktober besteld worden. Op 6 november worden de zegels officieel uitgegeven.

Het thema wordt steeds gekozen voor drie jaar en is dit jaar voor de tweede keer 'Geef kinderen een veilig thuis'. De opbrengst van de zegelactie wordt besteed aan wereldwijde projecten gericht op veiligheid en ontwikkeling van kwetsbare kinderen. Vorig jaar bracht de actie voor het eerst meer dan tien miljoen euro op.