Normal_4042

(Novum) - Met de aanhouding van drie jonge Delftenaren denkt de politie de brand in een basisschool op oudejaarsavond te hebben opgelost. Het gaat om een jongen van 15 jaar en twee 18-jarige mannen, liet de politie donderdag weten.

De brand bij basisschool Omnibus aan het Poptahof ontstond rond 21.00 uur. De brandweer zette groot materieel in en kon voorkomen dat de hele school in vlammen opging, maar een deel van de school wordt als verloren beschouwd. Al snel werd duidelijk dat sprake was van brandstichting.

Agenten hielden een buurt- en passantenonderzoek, deelden flyers uit en plaatsten billboards in de buurt van de school. Het rechercheteam hoorde ook veel getuigen en bewoners. Dat bleek uiteindelijk tot resultaat te leiden.

De 15-jarige jongen werd zondag in zijn woning aangehouden en dinsdag werd een 18-jarige Delftenaar opgepakt. De derde verdachte, ook 18, werd donderdag in de kraag gevat. De 15-jarige verdachte is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris, die zijn hechtenis met veertien dagen verlengde.