Normal_school_lege_klas_schoolverzuim_staking

 

ROTTERDAM - Een online opinieonderzoek van USP Marketing Consultancy wijst uit dat veel scholen deze zomer bezuinigen op het onderhoud van het schoolgebouw. Vooral verbeteringen aan het binnenklimaat schieten erbij in. Ook wordt minder dubbel glas geplaatst. Daarover bericht Professioneelschoonmaken.nl.

 

USP Marketing Consultancy polste de mening van 47 mensen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud bij instellingen voor onderwijs. Hun aandacht zal in de zomer vooral uitgaan naar schilderwerk, nieuwe projectvloerbedekking en systeemplafonds.

Van de ondervraagde scholen geeft twee derde aan een klussenbedrijf of aannemer de werkzaamheden te laten uitvoeren. Twintig procent van de onderzochte onderwijsinstellingen laat weten het verwachte onderhoud van het binnenklimaat vooruit te schuiven.

Het is duidelijk dat door de huidige economische toestand onderwijsinstellingen minder te besteden hebben aan onderhoud. Veertig procent beschikt nu over een lager onderhoudsbudget dan drie jaar terug. En een derde heeft in de voorbije drie jaar om financiële redenen onderhoud uitgesteld. Een meerderheid geeft echter aan dit geen gewenste situatie te vinden en het onderhoud bij voorkeur niet een jaar uit te stellen.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres