Sinds vorige week is een deel van de speelplaats van de Jozefschool in Schiedam na schooltijd afgesloten voor spelende kinderen met een hek en verbodsborden. Dat meldt RTV Rijnmond.

De bewoners van het direct aangrenzend pand aan de Warande zouden het geluid van de spelende kinderen zat zijn. Daarnaast klaagt deze ene buur over ballen in hun tuin.

Aan het hek van de school spreken moeders er schande van: "Hoe durft de gemeente voor één klager zo'n maatregel te nemen".

De gemeente Schiedam ontkent achter de plaatsing van het hek te zitten. En ook de klagende buurvrouw beweert van niets te weten. "Wij wilde alleen een voetbalverbod op het plein", zegt ze. "Wij hebben niet om een hek gevraagd".

Het hoofd van de Jozefschool hult zich ondertussen in stilzwijgen. Tot ongenoegen van de ouders. "Wanneer de directeur dit hek heeft betaald heeft hij ons heel wat uit te leggen. De school kampt met een financieel tekort, maar wel geld voor één klagende buurvrouw. Schandalig!"

Het stadsbestuur heeft inmiddels bijna 350 handtekeningen ontvangen van boze kinderen en hun ouders. In de eerste week van december wil de gemeente Schiedam met ouders en kinderen aan tafel om aan een oplossing te werken.