BREDA - De kansen groeien voor de komst van de internationale school in Breda. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft nu ook toestemming gegeven voor het oprichten van een afdeling voor primair onderwijs in de stad. "Al eerder hebben we toestemming verkregen voor de afdeling voor voortgezet onderwijs", meldt woordvoerder Erik Martens van de Internationale School Breda (ISB).


"Met het groene licht van OCW voor het basisonderwijs hebben we weer een flinke stap gezet naar de realisatie van de internationale school in Breda. De primaire onderwijspoot is direct gekoppeld aan de Dr. De Visserschool in het Ginneken." Het Mencia de Mendoza kreeg al eerder toestemming van OCW om de afdeling voor het voortgezet onderwijs vorm te gaan geven. Het Mencia, Dr. De Visser en De Kober Groep (kinderopvang) zijn partners in de Internationale School Breda.

Met ingang van komend schooljaar moet de school haar deuren openen op het terrein van het Mencia in de wijk Ruitersbos. De start van een internationale afdeling op het Mencia is een vurige wens van gemeente, Kamer van Koophandel en de scholen zelf. Doel is om per augustus 2011 opvang en onderwijs van nul tot negentien jaar te beginnen.

Lees verder