10 juli 2020 om 16:45
< 1 min lezen

Drentse leerlingen bedenken gezonde recepten tijdens kookwedstrijd

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets of een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe Gezond daagden dit jaar voor de tweede keer restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal en gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. Dit meldt provincie Drenthe. 

Alle scholen in Drenthe ontvingen een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. Per gemeente beoordeelde een vakjury de inzendingen. Zij kozen welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.
 
De winnaars zijn al eerder bekend gemaakt. Vorige week kregen de deelnemende scholieren een kookboek overhandigd met daarin alle winnende recepten en Drentse restaurants waarbij de gerechten op de kaart staan. 
 
Meer informatie is hier te lezen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
 
 

Relevante artikelen

Alles van basisonderwijs
    • Basisonderwijs

    AI-hulpleraar geeft nu ook les in Overijssel

    Gisteren om 12:05
    • Basisonderwijs

    Cao-overleg primair onderwijs hervat na de herfstvakantie

    Gisteren om 11:11

Aankomende evenementen

29 Oct
Jaarcongres Traumasensitief onderwijs
  • Noord-Holland
10 Nov
SURF Onderwijsdagen 2025
  • Zuid-Holland
20 Nov
Leerkrachtendag Burgerschap
  • Noord-Brabant