27 mei 2013 om 07:38
< 1 min lezen

Te weinig aandacht voor vegetarisch koken op ROC’s

GRONINGEN - Uit een onderzoek van de Vegetariërsbond komt naar voren dat op ROC's met een koksopleiding de vegetarische keuken een ondergeschoven kindje is. Minder dan zes uur per jaar wordt er tijdens lessen stilgestaan bij vegetarisch koken. Dat meldt Restaurantkrant.nl.

Reden voor de Vegetariërsbond om een lesmethode voor vegetarisch onderwijs te ontwikkelen. Dat doet deze bond samen met gelieerde organisaties in Oostenrijk, Duitsland en België.

Directeur van de Vegetariërsbond Floris de Graad zegt zich te verbazen over de uitkomsten van het onderzoek van zijn bond. Hij ziet vegetarisch eten als een horecatrend. Het verwondert hem dat ROC’s hieraan in hun koksonderwijs niet meer aandacht besteden.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Scholen Heemskerk en Beverwijk maandag allemaal weer open

    Gisteren om 15:05
    • MBO

    Kwart van de jongeren één keer per maand online buitengesloten

    Gisteren om 09:35

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht