11 maart 2014 om 11:21
< 1 min lezen

Onderzoek horecastudenten leidt tot tips voor de horeca

MAASTRICHT - In opdracht van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben zes studenten van de Hotel Management School Maastricht onderzoek gedaan naar het verminderen van voedselverspilling. Daarover bericht de website van de KHN.

Het afstudeeronderzoek van de horecastudenten heeft geleid tot een aantal tips waardoor minder voedsel verspild kan worden. Daardoor zouden horecagelegenheden minder kosten kwijt zijn.

Om te beginnen moeten ze minder gerechten op de kaart zetten en de inkoop van ingrediënten beperken. Ook de mise-en-place behoeft meer aandacht.

Verder moet bijvoorbeeld bewuster worden gekeken naar de grootte van de porties, moet zuiniger worden omgegaan met supplementen en moet horecapersoneel bewust worden gemaakt van voedselverspilling.

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van hbo
    • HBO

    HAN ontvangt fikse boete vanwege slechte beveiliging persoonsgegevens

    Vandaag om 08:57
    • HBO

    Onderwijsinstellingen vooralsnog niet geïnteresseerd in nieuwe hightech campus Schiedam

    Gisteren om 15:56

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant