11 maart 2020 om 12:23
< 1 min lezen

Eten in schoolkantines gezonder, wel meer fastfoodketens in schoolomgeving

Uit onderzoek van Locatus blijkt dat het eten dat wordt verkocht in schoolkantines de afgelopen jaren steeds gezonder geworden is. In de omgeving van scholen zijn echter meer fastfoodrestaurants en lunchrooms gekomen. Dit meldt de NOS.

Vorig jaar voldeed 22 procent van de scholen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In 2005 ging het om slechts 5 procent. Toch gaat een groot deel van de jongeren op middelbare scholen en in het mbo in de schoolpauze een snackje halen buiten de deur. 
 
Marjon Bachra, directeur van Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG), opdrachtgever voor het onderzoek, is ongerust hierover. Volgens haar is een gezonde leefomgeving van groot belang voor een gezonde jeugd. “Gemeenten moeten in hun regelgeving aandacht schenken aan het voedingsaanbod in de buurt van scholen,” laat ze weten. 
 
Met name in wijken met lage inkomens is het aanbod aan ongezond eten groter geworden. Bakkers, slagers en groenteboeren verdwijnen daar meer. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids

Relevante artikelen

Alles van voortgezet onderwijs
    • MBO

    Technische mbo-instellingen uit Gelderland gaan samenwerken voor een duurzame toekomst

    Vandaag om 12:08
    • MBO

    Onderwijsinstellingen vooralsnog niet geïnteresseerd in nieuwe hightech campus Schiedam

    Gisteren om 15:56

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant