10 juli 2020 om 16:45
< 1 min lezen

Drentse leerlingen bedenken gezonde recepten tijdens kookwedstrijd

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel, kroket, kipnuggets of een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten, en Drenthe Gezond daagden dit jaar voor de tweede keer restaurants en basisscholen uit om mee te doen aan de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal en gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. Dit meldt provincie Drenthe. 

Alle scholen in Drenthe ontvingen een digitale toolkit met informatie en inspiratie om de leerlingen op weg te helpen om een gerecht te bedenken. Per gemeente beoordeelde een vakjury de inzendingen. Zij kozen welk gerecht/menu het meest lekker, vers, regionaal, gezond en betaalbaar is.
 
De winnaars zijn al eerder bekend gemaakt. Vorige week kregen de deelnemende scholieren een kookboek overhandigd met daarin alle winnende recepten en Drentse restaurants waarbij de gerechten op de kaart staan. 
 
Meer informatie is hier te lezen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
 
 

Relevante artikelen

Alles van basisonderwijs
    • Basisonderwijs

    Doorstroomtoets van Cito vaakst gekozen door basisscholen

    Vandaag om 11:19
    • Basisonderwijs

    Basisschool Nieuwleuzen moet mogelijk stoppen met technieklessen vanwege vrijwilligerstekort

    Vandaag om 09:38

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant