Studenten ontwikkelen van oud brood de Kruidnotenreep
12 december 2023 om 08:59
< 1 min lezen

Studenten ontwikkelen van oud brood de Kruidnotenreep

Een groep derdejaars studenten van de opleiding Voedingsmiddelentechnologie aan Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) uit Leeuwarden heeft een interessante oplossing bedacht tegen het probleem van broodverspilling. Ze bedachten een Kruidnotenreep. Deze is gemaakt van broodpasta uit retourbrood. Dat is brood dat aan het einde van de dag is blijven liggen en naar de veevoederindustrie gaat. Dat meldt HVHL. 

De studenten maakten samen met het Lectoraat Healthy Food & Nutrition, Bakery Sweets Center, Aeres MBO en EBIC (European Bakery Innovation Center) een Kruidnotenreep. De reep is ook nog eens een grappig schoencadeautje tijdens Sinterklaas (tip voor volgend jaar), maar ook geschikt als tussendoortje. De studenten probeerden verschillende repen uit in de innovatielabs op school. Op basis van consumententesten is de lekkerste reep gekozen.

Kruidnotenreep heeft markpotentie 

Begeleidend docent Voedingsmiddelentechnologie, Jendo Visser, geeft aan dat de Kruidnotenreep marktpotentie heeft. “Als docenten zijn wij dan ook behoorlijk trots op wat deze studenten, in opdracht van het Bakery Sweets Center, in korte tijd hebben gemaakt.”

Bruikbare producten van retourbrood 

De studenten en de samenwerkingspartners willen met het project laten zien dat er bruikbare producten kunnen worden gemaakt van retourbrood. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 

Relevante artikelen

Alles van hbo
    • HBO

    Studenten komen vanuit heel Nederland voor studie naar Dronten, maar er zijn te weinig woningen

    Gisteren om 14:47
    • HBO

    Lerarenopleidingen primair onderwijs besteden veel aandacht aan taal en rekenen

    Gisteren om 12:51

Aankomende evenementen

22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Nederlands Congres Schoolaanwezigheid 2025
  • Gelderland
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht