9 augustus 2024 om 07:48
< 1 min lezen

Kritiek op plannen Hogeschool Saxion om over te gaan op vegetarische catering

De kern van hun kritiek, zoals verwoord in een open brief, is dat het serveren van vegetarische hapjes tijdens evenementen in contrast staat met andere, in hun ogen minder duurzame, activiteiten zoals verre studiereizen. Ze betogen dat echte duurzame keuzes gebaseerd moeten zijn op grondige kennis van agrarische producten en een genuanceerde aanpak. Volgens hen betekent duurzaam eten het serveren van gezonde, pure producten uit de land- en tuinbouw, inclusief vleesproducten.

Vergroten kennis landbouw en inspanning van boeren om verantwoord voedsel te produceren

Karolien Hupkes, bestuurslid Markt & Maatschappij van LTO Noord regio Oost, onderschrijft deze kritiek en noemt de beslissing van Saxion een vorm van “symboolpolitiek” of “greenwashing”. Ze benadrukt het belang van het vergroten van kennis over de landbouw en de inspanningen van boeren om op een verantwoorde manier gezond voedsel te produceren. Volgens Hupkes is het essentieel dat mensen zich bewust worden van de waarde en eerlijkheid van landbouwproducten, in plaats van simpelweg te kiezen voor wat op het eerste gezicht duurzaam lijkt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Fleur Zomer

Relevante artikelen

Alles van hbo
    • HBO

    Studente tijdens introweek Nijmegen bijna tegen haar zin in meegenomen

    Gisteren om 13:15
    • HBO

    Solar Team Twente als tweede gefinisht tijdens World Solar Challenge

    Gisteren om 10:52

Aankomende evenementen

08 Sep
Basisopleiding Zorgcoördinator / Ondersteuningscoördinator
  • Utrecht
22 Sep
Webinar ‘Burgerschapsbeleid in de praktijk’
  • Utrecht
24 Sep
Opleiding: Spanningen op school
  • Utrecht