Studenten koken vol spanning voor Koningin Máxima
Studenten Hotel Management van Breda University of Applied Sciences (BUas) hadden woensdagavond 8 oktober Koningin Máxima te gast. Een schooldag voor zenuwen, maar ook plezier en trots. Máxima was te gast op de campus voor het Netwerk Event van de Koning Willem I Stichting. Dat meldt Omroep Brabant.
In de keuken van BUas hangt de geur van mosterdsoep. Jonge studenten staan achter de pannen geconcentreerd te roeren. De bediening wordt door de docent van die avond nog even toegesproken. “We vertellen Máxima wat er op haar bord ligt, maar daarna doen we een stapje terug.”
Koninklijk protocol
De studenten moeten namelijk werken volgens het koninklijk protocol. Dit houdt in dat er niet gesproken wordt tegen Máxima. Zelfs ‘eet smakelijk’ is verboden.
Menu
Studenten die in de keuken in een pan staan te roeren hebben weinig met Máxima te maken. Al vinden ze het wel heel speciaal om voor haar te koken. Op het menu staat tonijntataki met zoetzure groenten, gevolgd door mosterdsoep, langzaam gegaard vlees en als dessert een brownie.
Ultieme praktijkles
Voor de studenten in de bediening is het een hele spannende avond. “We moeten alles oefenen. Van hoe we lopen tot waar we stilstaan.” Het is voor de studenten de ultieme praktijkles.
Als Máxima eenmaal binnen is, serveren de studenten als een geoliede machine de gerechten.
Koning Willem 1 Prijs 2024
Tijdens het diner in de prachtig aangeklede kapel van BUas gaven de winnaars van de Koning Willem I Prijs 2024, Royal Cosun, Lagemaat Sloopwerken en Fairphone, in een tafelgesprek samen met jonge talenten hun visie op innovatie en de toekomst van ondernemen in Nederland. De presentatie was in handen van Talitha Muusse. Ook het studentengezelschap van BUas mocht na afloop in gesprek met Hare Majesteit om hun studie- en werkervaringen te delen.