Basisschool St. Franciscus

Basisschool St. Franciscus
Nagtzaamstraat 88
2032 TH Haarlem

Nagtzaamstraat 88
2032 TH Haarlem
Telefoon:
023-5402376

Een gelukkige en gezonde school is een school waar de leerlingen zich welkom en veilig voelen, zichzelf mogen zijn en zich optimaal kunnen ontwikkelen op hun eigen niveau, zowel cognitief, motorisch, creatief als sociaal emotioneel, binnen een veilige en uitdagende leeromgeving, waar duidelijke afspraken gelden.

In het leerproces van de leerlingen is het belangrijk dat de leerstof gedifferentieerd wordt aangeboden, in een uitdagende omgeving, waarbij wordt aangesloten op de verschillende leerbehoeften van de leerlingen. De leerkracht heeft vertrouwen in en heeft hoge verwachtingen van de leerlingen, zodat zij zich optimaal ontwikkelen, waarin van succeservaringen en fouten wordt geleerd.

In de samenwerking tussen leerlingen is het belangrijk dat de leerlingen leren van en met elkaar in een veilige en vertrouwde leeromgeving, waarin de leerlingen tot leren kunnen komen en leren elkaar te respecteren. Dit alles in samenwerking met de leerkracht.

Voor de inrichting van de school en het lokaal is het belangrijk dat deze overzichtelijk, veilig, uitdagend en uitnodigend is. De leerlingen en leerkrachten dragen hiervoor samen de zorg.

Wij zijn een team waarin wij met enthousiasme en plezier samenwerken met elkaar en met leerlingen en ouders, d.m.v. duidelijke communicatie in een respectvolle, open en eerlijke sfeer.

In ons contact met ouders vinden wij het belangrijk, dat de communicatie duidelijk, open en respectvol is, waarbij wederzijdse verwachtingen worden uitgesproken en wij de zorg voor de leerlingen samen met de ouders delen.

NOG Locatie