Pascal College

Pascal College
Pascalstraat 4
1503 DA Zaandam

Pascalstraat 4
1503 DA Zaandam
Telefoon:
075-6167355
Fax:
075-6125801
Website:
http://www.pascalcollege.nl
E-mail:
info @ pascalcollege.org

Identiteit

De wortels van het Pascal College liggen in het Christelijk geloof. Wij verwachten van allen die de school bevolken dat zij deze grondslag respecteren, zoals ook wij van onze kant respect en gastvrijheid tonen voor leerlingen en ouders van alle andere (religieuze) overtuigingen en levensopvattingen. In het schoolplan van de school wordt de inspiratie van waaruit de school werkt zodanig vormgegeven dat alle betrokkenen zich daarin herkennen. Binnen de lessentabel wordt ruimte ingebouwd voor het vak levensbeschouwelijke vorming.

Toetsstenen

Op Pascal College is de identiteit gekoppeld aan communicatie, dialoog en interactie met onze leerlingen én eigen medewerkers. Deze dialoog kan gevoerd worden aan de hand van onze toetsstenen:

We willen mensgericht werken, vanuit de ervaring en het inzicht dat ieder mens uniek is. Ieder mens is een ondeelbare eenheid die telt en de moeite waard is. Daarin zijn we gelijk, voor de wet, en voor God. Kortom: Humaniteit We staan open voor de belevings- en gedachtenwereld van de ander: rijk of arm, bruin of wit, vrouw of man, kind of oudere, hetero of homo, moslim of christen. We zoeken daarom de dialoog, om beter te leren begrijpen wat onszelf en de ander beweegt. Kortom: Verdraagzaamheid We willen een organisatie zijn die mensen stimuleert mee te werken aan een betere leer- en leefomgeving: een rechtvaardige en duurzame samenleving waarin we zorgvuldig willen om gaan met talenten en middelen. Kortom: Rentmeesterschap We willen onderwijs verzorgen dat leidt tot professionaliteit en mensen stimuleren tot maatschappelijk betrokken zijn. Kortom: Dienstbaarheid We willen onze idealen vormgeven in alle facetten van ons werk. We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Kortom: Integriteit De uitwerking van de Toetsstenen in onze dagelijkse werkzaamheden is een proces waaraan directie en alle medewerkers voortdurend aandacht besteden.

NOG Locatie