BOinK

BOinK
Maliebaan 80
3581 CW Utrecht

Maliebaan 80
3581 CW Utrecht
Telefoon:
030 - 233 14 00

Missie

BOinK zet zich in voor het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare kinderopvang en heldere, eenduidige regelgeving door de overheid.

BOinK maakt zich sterk voor effectieve handhaving van de regelgeving en voor een goede spreiding van verschillende soorten opvang binnen steden en op het platteland.

BOinK informeert ouders en oudercommissies over kwaliteit, regelgeving, prijzen en financiering in de kinderopvang. In geval van conflicten biedt BOinK ondersteuning en advies.

Wat doet BOinK

BOinK draagt actief bij aan kwaliteitsverbetering binnen de kinderopvang middels haar rol bij het Convenant Kwaliteit Kinderopvang, het Pedagogisch Kader, Bureau Kwaliteit Kinderopvang en diverse klachtenregelingen.

BOinK vertegenwoordigt de belangen van de ouders bij beleidsmakers, in adviesraden, bij politici, ondernemers en inhoudsdeskundigen. Op deze manier oefent BOinK invloed uit op wet- en regelgeving, financiering en kwaliteitsontwikkeling in de kinderopvang. Zo is BOinK nauw betrokken bij de ontwikkelingen omtrent de Wet kinderopvang en de Geschillencommissie kinderopvang.

BOinK inventariseert meningen, ervaringen en ideeën van ouders in kinderopvang, en fungeert als spreekbuis voor deze ouders in de media. Ook legt BOinK zich toe op het initiëren, uitvoeren en meewerken aan onderzoeken binnen de kinderopvang en peuterspeelzalen.

BOinK verstrekt informatie en nieuws op de website en heeft een dagelijks spreekuur via telefoon en e-mail. Daarnaast ontwikkelt BOinK voorlichtingsmateriaal voor ouders en oudercommissies. Voor oudercommissies organiseert BOinK bovendien cursussen en trainingen, een jaarlijks congres en regiobijeenkomsten. Het BOinK Magazine voor oudercommissies verschijnt vier keer per jaar. BOinK verspreid met regelmaat een digitale nieuwsbrief.

NOG Locatie