BC Broekhin

BC Broekhin
Bob Boumanstraat 30
6042 EH Roermond

Bob Boumanstraat 30
6042 EH Roermond
Telefoon:
0475-346666
Fax:
0475-346677

Bisschoppelijk College Broekhin is een katholieke school. Naast het aanbieden van inhoudelijk goed onderwijs is een van de doelen het overbrengen van die normen en waarden die belangrijk zijn voor een evenwichtige, positieve ontwikkeling van jongeren in de maatschappij.

De locatie Roermond is gehuisvest in twee gebouwen die door middel van een verbindingsvleugel met elkaar verbonden zijn. De leerlingen van de onderbouw en die van de bovenbouw krijgen zoveel mogelijk les in hun “eigen” gebouw. Hierdoor bestaat de mogelijkheid een pedagogisch klimaat te creëren, afgestemd op de afzonderlijke leeftijdsgroepen.

BC Broekhin Roermond is een school met een aantal kenmerkende en onderscheidende eigenschappen: het vmbo-t+, de kansklassen en banduren, het tweetalig onderwijs (tto) en internationalisering (o.a. elos, Goethe, Anglia en vele internationale uitwisselingen), de vooropleiding conservatorium (voco), de uitstekende leerlingenzorg, het breed scala aan culturele activiteiten (o.a. Vastenactieshow en Unplugged) en een aantal andere projecten, zoals schoolwacht.

Bovenal is BC Broekhin Roermond een school die openstaat voor iedereen die handelt vanuit en met respect naar elkaar. Wij vinden dat de school een veilige en sociale leeromgeving moet zijn waarbinnen leerlingen centraal staan en voldoende kansen krijgen zich voor te bereiden op de maatschappij.

NOG Locatie