International Facility Management Expert Centre (IFMEC)

International Facility Management Expert Centre (IFMEC)
Groene Zoom 10
9301 SJ Roden

Postbus 321
9300 AH Roden
Telefoon:
050-5017409
Website:
http://www.ifmec.nl
E-mail:
ifmec@ifmec.nl

De letters I.F.M.E.C. staan voor International Facility Management Expert Centre.

Haar missie is:

IFMEC wil een actieve rol spelen bij het ontwikkelen van het Facility Management in Nederland en daarbuiten. Vanuit haar verbondenheid met het facilitaire werkveld stimuleert IFMEC ontmoetingen tussen beroepsverenigingen, onderwijswereld en managers die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven, de zorgsector, de overheid en de semi-overheid.

IFMEC doet dit vanuit een veelheid van activiteiten:

Het verzorgen van opleidingen en trainingen, zoals de MBA FM en Post HBO FM Het Young Professional Programma (onderdeel van het excellence Program van F-MEX) Het adviseren en begeleiden van veranderingen in facilitaire diensten Het voorzien in (tijdelijk) management Het uitvoeren van toegepast wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van nieuwe diensten Daarnaast verzorgt en ondersteunt IFMEC:

congressen, symposia en bijeenkomsten een nieuwsbrief een onderwijsspecial een kennisbank kenniskringen van en voor Facility managers

IFMEC verricht deze activiteiten met een kleine vaste organisatie vanuit het kantoor te Roden en een breed netwerk van specialisten, waarmee een jarenlange vertrouwensrelatie is opgebouwd.

IFMEC beschouwt het Facility Management als een bedrijfskundige discipline die alleen begrepen en goed ingevuld kan worden vanuit de specifieke kenmerken en wensen en behoeften van de organisatie waarvoor zij werkt. De maatschappelijke ontwikkelingen van belang voor de moederorganisatie zijn tevens richtinggevend voor de ontwikkeling van de facilitaire organisatie.

Het inzicht verkrijgen in deze ontwikkelingen (facilitaire monitor) en het opbouwen en onderhouden van referentiekaders in verschillende sectoren van de Nederlandse samenleving maakt dat IFMEC zijn vooraanstaande positie als kenniscentrum op facilitair gebied behoudt.

Vanuit het bovenstaande is IFMEC een betrouwbare partner die streeft naar maatwerk in verandering en ontwikkeling.

NOG Locatie