OBS De Woldstroom

OBS De Woldstroom
Woldkade 1A
7942 AH Meppel

Woldkade 1A
7942 AH Meppel
Telefoon:
0522252124

Het onderwijs in de school wordt gekenmerkt door het werken in zo klein mogelijke groepen, waarbij het zelfstandig werken een belangrijke plaats inneemt. Voor de kinderen is het van belang, dat ze werken in een veilige, sociale en kindvriendelijke omgeving. Kinderen die zich “thuis” voelen op een school gaan optimaal presteren.

De Woldstroom beschikt verder over een speciaal daarvoor ingerichte overblijfruimte, die maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen de middag beschikbaar is.

In de groepen wordt ook in de klassikale lessen zo veel mogelijk rekening gehouden met het individuele kind. Daarnaast zijn er speciale programma’s voor kinderen met leer- of ontwikkelingsproblemen en krijgen de leergierige leerlingen verdiepingsstof om de kennis nog verder uit te breiden. Een belangrijk onderdeel daarbij is het leren zelfstandig te werken. De school hecht verder grote waarde aan een goed pedagogisch klimaat. In dat kader probeert het schoolteam de kinderen zoveel mogelijk structuur in de vorm van rust, reinheid en regelmaat in het gebouw aan te bieden.

Uitgangspunt bij het onderwijs aan de kinderen is het principe van het openbaar onderwijs: ieder kind moet zich optimaal kunnen ontwikkelen ongeacht geloof, milieu of levensovertuiging. Bent u geïnteresseerd in onze school, dan kunt u altijd een afspraak maken om de school te bekijken.

NOG Locatie