Hogeschool Inholland Den Haag

Hogeschool Inholland Den Haag
Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag
Telefoon:
0900 - 464 6552
Website:
http://www.inholland.nl
E-mail:
info@inholland.nl

Op acht locaties, verspreid over Noord- en Zuid-Holland, biedt Hogeschool Inholland circa negentig bachelor-opleidingen aan op alle vakgebieden: van gezondheidszorg tot economie, van techniek tot onderwijs. Daarnaast heeft Inholland zes Associate-degreeprogramma’s, zeven masteropleidingen en twee universitaire Pabo’s (Academische Lerarenopleiding Basisonderwijs) in huis. Ook in Paramaribo, Suriname biedt Inholland opleidingen aan. Hogeschool Inholland is een onderwijsinstelling met meer dan 37.500 studenten, 29 lectoraten, meer dan 110 nationaliteiten en circa 2900 medewerkers. Hogeschool Inholland Suriname heeft zo’n 800 studenten. Als grote onderwijsorganisatie ziet Hogeschool Inholland het als een belangrijke taak de internationale concurrentiepositie van Nederland te versterken. Praktijkgericht in onderwijs en onderzoek Veel docenten werken deels in de praktijk waardoor een waardevolle wisselwerking tussen theorie en praktijk ontstaat. Onze opleidingen staan voortdurend in contact met het werkveld en zorgen ervoor dat onze opleidingen van nu zijn afgestemd op de vraag van de arbeidsmarkt van straks. Met ruim twintig lectoraten draagt Inholland bij aan het verspreiden en overdragen van kennis naar markt en samenleving. De lectoraten doen beroepsgerelateerd onderzoek en proberen zo oplossingen te vinden voor actuele vraagstukken. De studenten vinden de resultaten van het onderzoek terug in het onderwijs.

Praktijk versus theorie Hogeschool Inholland vindt de praktijkgerichtheid van opleidingen erg belangrijk. Zo kunnen studenten zich zo goed mogelijk voorbereiden op de arbeidsmarkt. Tijdens studie en stage doen studenten ervaring op in het bedrijfsleven, die op hun beurt weer profiteren van de kennis van studenten.
Hogeschool Inholland onderhoudt dan ook een groot netwerk aan waardevolle contacten met het bedrijfsleven en werkt samen met middelbare scholen, hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland.

Ondernemende studenten Kennis omzetten in economische groei en werkgelegenheid is één van onze grootste uitdagingen. Hogeschool Inholland wil haar studenten dan ook graag ondernemerschap bijbrengen. Hogeschool Inholland wil dicht bij de student, de markt en de maatschappij staan. Ondernemerschap is daarom geen keuzevak maar een integraal onderdeel van de opleidingen.

Wereldstudenten Met meer dan 110 verschillende nationaliteiten is bij Inholland met recht sprake van een pluriforme identiteit. Internationalisering is van essentieel belang voor hogeschool Inholland omdat het beroepenveld waar Inholland deze wereldstudenten voor opleidt ook steeds meer internationaal georiënteerd is. De internationale component krijgt op verschillende manieren vorm in de opleidingen van Hogeschool Inholland en kan variëren van onderwijsprojecten met een internationale vraagstelling, tot werkbezoeken aan het buitenland of aan buitenlandse instellingen en bedrijven in Nederland, tot complete minors over bijvoorbeeld internationale handel.

NOG Locatie