VSNU

VSNU
Lange Houtstraat 2
2511 CW Den Haag

Postbus 13739
2501 ES Den Haag
Telefoon:
070-3021400
Fax:
070-3021495

De VSNU, vereniging van universiteiten, wordt gevormd door de veertien Nederlandse Universiteiten. De VSNU behartigt de belangen van de universiteiten naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties.

Dit doet de VSNU door het faciliteren van debat, het ontwikkelen en uitdragen van gemeenschappelijke standpunten, het bijdragen aan reputatieverbetering van de universitaire sector en het maken van strategische keuzes om het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in Nederland te versterken.

Daarnaast is de VSNU een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de universitaire branche.

Het bureau van de VSNU faciliteert de vereniging het bureau zorgt voor de voorbereiding en de regie en uitvoering van de strategie en domeinplannen die het Algemeen Bestuur en de stuurgroepen vaststellen.

Naast de eigen strategie van de gezamenlijke universiteiten richt het bureau zijn pijlen ook op de politiek. Het VSNU bureau houdt de politieke agenda,s rond onderwijs en onderzoek nauwlettend in de gaten en voedt de politiek met standpunten, argumenten en feiten.

NOG Locatie