Amarantis Onderwijsgroep

Amarantis Onderwijsgroep
Strawinskylaan 3165
1070 AW Amsterdam

Postbus 75875
1070 AW Amsterdam
Telefoon:
020 - 504 24 00
Fax:
020 - 504 24 99
Website:
http://www.amarantis.nl/
E-mail:
contact@amarantis.nl

Amarantis Onderwijsgroep verzorgt voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) voor ruim 30.000 jonge mensen. Onze schoolorganisatie vertegenwoordigt meer dan 60 scholen en opleidingen in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Onze scholen zijn kleinschalige, herkenbare leslocaties in de directe omgeving. In totaal werken zo’n 3300 medewerkers bij Amarantis Onderwijsgroep.

Met de komst van Amarantis Onderwijsgroep worden krachten gebundeld. Amarantis Onderwijsgroep wil doorlopende leerlijnen vo-mbo meer en actief in praktijk brengen, voortijdige schooluitvalreductie stimuleren en efficientie in de eigen organisatie bevorderen. Daarmee wil Amarantis Onderwijsgroep antwoord geven op maatschappelijke ontwikkelingen. En in het onderwijs in Nederland voorop lopen.

Amarantis Onderwijsgroep en de scholen hebben een eigen identiteit. Een identiteit die voortkomt en gebaseerd is op een christelijke grondslag. Iedereen is en blijft op de scholen welkom, ongeacht geloof of achtergrond. De leerlingen krijgen op de scholen meer mee dan alleen kennis of een vak. Hen vormen voor de samenleving en daarin hen bewust hun plek in laten vinden, is minstens zo belangrijk.

Amarantis is een afgeleide van het woord Amarant, dat synoniem staat voor eeuwige groei en bloei. Groei past bij onderwijs, omdat via onderwijs leerlingen kennis en (beroeps)ervaring opdoen en hen voorbereidt op de maatschappelijke toekomst en loopbaan.

NOG Locatie