Zorghulp op Joodse scholen voor kinderen met trauma's

De gemeente Amsterdam heeft meerdere signalen ontvangen over Joodse kinderen die zich onveilig voelen op school. Kinderen die een trauma hebben kunnen rekenen op extra zorg. Dat meldt Het Parool. 

Het was al bekend dat zeker zes Joodse kinderen sinds de oorlog in Gaza van school zijn gewisseld omdat ze gepest werden. Onderwijswethouder van Amsterdam Marjolein Moorman kan niet zeggen of dit er meer zijn geworden.

Trauma's 

Moorman gaf tijdens een commissiedebat woensdagavond aan dat er veel zorgen zijn op de Joodse scholen in de stad. Kinderen hebben trauma’s opgelopen van de beelden uit het conflictgebied en door de verhalen van familie en vrienden uit Israël. Dat maakt de kinderen alleen maar angstig. Moorman heeft aan het samenwerkingsverband voor scholen gevraag of er extra ondersteuning kan naar deze scholen.

Antisemitisme 

Moorman denkt er ook over om de meldingen over antisemitisme te koppelen aan het meldpunt discriminatie en racismebestrijding. “We moeten er alles aan doen om te zorgen dat iedereen zich veilig en vrij kan voelen in Amsterdam, ongeacht achtergrond of identiteit.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk