Subsidieregeling voor heterogene brugklassen is verlengd

In het Coalitieakkoord Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst staat dat brede en verlengde brugklassen blijvend gestimuleerd worden, door de incidentele subsidie voor brede brugklassen uit het Nationaal Programma Onderwijs structureel te maken. Op de begroting van het OCW is hier vanaf 2024 structureel 55,5 miljoen euro voor gereserveerd. Voor dit jaar (2023) is hiervoor een bedrag van 21,25 miljoen euro gereserveerd. Dat meldt de AVS.

Op 30 september 2021 is de Subsidieregeling heterogene brugklassen gepubliceerd. Dit heeft als doel om scholen in het voortgezet onderwijs te stimuleren om meer heterogene brugklassen in te richten. Dat zijn klassen in de eerste twee leerjaren van het voortgezet onderwijs waarin leerlingen van twee of meer schoolsoorten of leerwegen bij elkaar in de klas zitten. Daardoor hebben leerlingen meer de tijd om op het voor hen best passende niveau te komen.

Subsidieaanvraag 

De regeling wordt nu dus verlengd en scholen kunnen tussen 21 augustus en 22 september 2023 een subsidieaanvraag hiervoor indienen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk