Vierde SvPO-school krijgt titel 'zeer zwak' toegekend

De School voor Persoonlijk Onderwijs (SvPO)  in het Zeeuwse Kapelle heeft van de Onderwijsinspectie de titel ‘zeer zwak’ gekregen. De Isaac Beeckman Academie, zo heet de oudste van de vier scholen, is daarmee de vierde die de titel ‘zeer zwak’ heeft gekregen. Dat meldt de AOb.  

In mei werd al bekend dat de inspectie in Kapelle een kwaliteitsonderzoek ging uitvoeren. Er waren toen mogelijke risico’s aan het licht gekomen. Het oordeel is door de Onderwijsinspectie nog niet officieel openbaar gemaakt, maar het oordeel kwam deze week wel naar buiten via PZC op basis van een brief die het bestuur naar ouders heeft gestuurd. 

Herstelonderzoeken 

Er is ondersteuning en begeleiding voor docenten ingeschakeld via een onderwijsadviesbureau. In het verleden kregen al andere SvPO-scholen in Hoorn, Amsterdam en Utrecht (twee keer zelfs) de titel ‘zeer zwak’. Bij deze scholen heeft de Onderwijsinspectie de afgelopen tijd herstelonderzoeken gedaan om te beoordelen of de problemen zijn aangepakt en of het onderwijs daadwerkelijk is verbeterd. Deze onderzoeken zijn nog niet openbaar gemaakt.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk