Actrice Bente Fokkens helpt bij lessen over grensoverschrijdend gedrag

Bente Fokkens, onder meer bekend van de film Kappen!, helpt bij lessen voor middelbare scholieren over seks en grensoverschrijdend gedrag. De actrice en zangeres werkt mee aan twee digitale lessen die docenten zelf kunnen geven. De lessen zijn een initiatief van Stichting KiKiD, die al veertien jaar voorlichting geeft op scholen over onder meer seksualiteit.

De lessen zullen vanaf komende vrijdag beschikbaar zijn. Hierin praat Fokkens met haar vriend Joël over onderwerpen als "(homo)seksualiteit, zelfliefde, respect, en grenzen en wensen", vermeldt een persbericht hierover. "De recente verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag rondom The Voice of Holland maken duidelijk hoe belangrijk het is om aandacht aan dit thema te besteden. En zeker ook om daar al op jonge leeftijd mee te beginnen."

Videolessen 

Tijdens de 50 minuten durende lessen worden gesprekken afgewisseld door open vragen en bijvoorbeeld stellingen, die leerlingen met hun telefoon kunnen beantwoorden. De stichting biedt de lessen kosteloos aan. De videolessen komen vlak voor de Week van de Liefde uit, die vanaf 14 februari van start gaat en een initiatief is van kenniscentrum Rutgers, de GGD'en en de organisatie SOA Aids Nederland.

Door: ANP