Normal_kaars__lichtje__lampje

De jongen die afgelopen maandag een hartstilstand kreeg na een fietstocht met school, is gisterochtend alsnog overleden. De leerlingen waren met school op de fiets onderweg van Hoogeveen naar Lauwersoog waar zij met de boot naar Schiermonnikoog zouden gaan. In de haven van Lauwersoog werd de jongen onwel. Dit meldt RTV Drenthe.

In een verklaring op de website maakte de school van de jongen, het Roelof Echten College, zijn overlijden bekend. De jongen lag in het UMCG. Volgens de school leek het er aanvankelijk op dat hij zou herstellen. Alle leerlingen zijn door hun docent geïnformeerd over zijn overlijden. De geplande activiteiten op de school zijn afgelast. Leerlingen kunnen wel naar school komen waar voor opvang is gezorgd en een stilteruimte is ingericht.

Elk jaar maakt de school met de leerlingen een fietstocht van Hoogeveen naar Lauwersoog, een rit van meer dan 100 kilometer. Volgens een woordvoerder van de school had de klas veel zin in hun uitje naar Schiermonnikoog en waren er onderweg geen signalen dat de jongen of andere leerlingen het fietsen bij 30 graden niet volhielden. Toch ging het mis bij aankomst in Lauwersoog. De jongen werd, in het bijzijn van zijn klasgenoten gereanimeerd en naar het UMCG in Groningen overgebracht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids