Normal_leraar_vo_duits_vinger_leerling

In het voortgezet onderwijs zijn er steeds minder zwakke en zeer zwakke scholen. 95,7 procent van de afdelingen in het voortgezet onderwijs voldeed op 1 september aan de minimumeisen van de inspectie. Een jaar eerder was dat 95,2 procent. Dit meldt de Onderwijsinspectie.

Het aantal oordelen (zeer) zwak schommelt gedurende het schooljaar. Dat komt mede door de planning van de onderzoeken. Op 1 september van ieder jaar zijn alle onderzoeken van het voorafgaande schooljaar afgerond, zodat er goede vergelijking door de jaren heen en per provincie mogelijk is. Op www.onderwijsinspectie.nl is per provincie in kaart gebracht hoeveel scholen goed presteren. Friesland scoort verhoudingsgewijs het best, met 99,3 procent van de afdelingen met een basisarrangement, gevolgd door Limburg en Zeeland. Groningen doet het beduidend minder goed dan de rest van Nederland, daar voldoet 88,3 procent van de afdelingen aan de mimimumeisen.

Eerder deze week verschenen de cijfers voor het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs. Daaruit bleek dat het aantal zwakke scholen in Nederland zich nu op het laatste niveau bevindt, sinds de inspectie dat is gaan bijhouden. Landelijk zijn er nog 111 basisscholen en 119 middelbare scholen zonder basisarrangement.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids