Logo_logo_aloysius_college_ac

De Tweede Kamer gaat vandaag met staatssecretaris Dekker in debat over de toekomst van het Aloysius College in Den Haag. De school moet sluiten door financiële problemen en een slecht beoordeelde onderwijskwaliteit. De zeshonderd leerlingen van de school moeten een plek krijgen op andere scholen in de omgeving. Een meerderheid van de Kamer wil er bij de staatssecretaris op aandringen om de groep hoogbegaafde leerlingen als geheel een plek te geven op een andere school. Dit meldt het AD.

Hoogbegaafde leerlingen krijgen op het Aloysius college onderwijs volgens het concept Gifted Education. De partijen VVD, PvdA, SP, D66, CDA en SGP zijn het erover eens dat de leerlingen van deze afdeling van het Aloysius bij elkaar moet blijven. Zij komen hiermee tegemoet aan de wens van ouders, docenten en de leerlingen zelf. Een delegatie van betrokkenen bood gisteren een petitie aan de Kamerleden aan waarin zij hun zorgen uiten over de toekomst van het programma.

“Van ouders begrijp ik dat er drie scholen zijn die belangstelling hadden om de Gifted Education integraal over te nemen, maar zij schijnen op juridische problemen te stuiten”, zegt Tanja Jadnanansing van de PvdA. Haar partij wil nu van de staatssecretaris weten of hij dergelijke procedurele beperkingen gaat wegnemen. Ook de VVD zegt het “zonde” te vinden als hierdoor expertise verloren gaat.

© Nationale Onderwijsgids