Normal_click

ProDemos Binnenhof biedt scholen gratis educatieve (dag)programma’s in politiek Den Haag. Sinds 13 april kunnen scholen zich weer inschrijven voor deze (dag)programma’s. Met deze programma's maken scholieren op een aantrekkelijke en laagdrempelige wijze kennis met onze democratische rechtsstaat en de politieke wereld. Dit meldt ProDemos Binnenhof.

Er zijn diverse programma’s mogelijk, in lengte variërend van een paar uur tot een hele dag. Docenten kunnen zo kiezen wat het beste bij de klas past. Ook de inhoud van de programma’s is afgestemd op het onderwijsniveau van de leerlingen. Alle programma’s van ProDemos sluiten aan bij vakken als Burgerschap, Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen.

Een bezoek aan ProDemos betekent dat de klas ook een bezoek brengt aan de Tweede Kamer en wellicht ook aan de Eerste Kamer. Verder staan er diverse educatieve (spel)onderdelen op het programma zoals het speurtocht over het Binnenhof en het DemocratieLAB, een interactief lab dat leerlingen met speelse proefjes aan tot nadenken over de dilemma's van de democratische rechtsstaat.

Voor basisscholen heeft ProDemos samen met Madurodam een educatief programma ontwikkeld waarmee leerlingen spelenderwijs leren over de Nederlandse politiek. Leerlingen brengen een bezoek aan Madurodam en aan de Tweede Kamer. Ook dit programma is gratis.

Scholen kunnen zich vanaf 13 april inschrijven op de website van ProDemos. Hoewel de inschrijvingen gedurende het schooljaar nog openstaan is het aan te raden er zo vroeg mogelijk bij te zijn om zeker te zijn van een plek.

© Nationale Onderwijsgids