Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen
Het Sint-Janslyceum in Den Bosch heeft een 15-jarige leerlinge geschorst. De leerling uit de 4 vmbo-klas heeft xtc gebruikt op haar school. Het meisje viel door de mand door haar vreemde gedrag in de klas. Dit meldt de Telegraaf. 
 

De school meldt in een brief aan ouders dat het meisje, dat afkomstig is uit Sint-Michielsgestel, geschorst is. De leerlinge zou het xtc-pilletje buiten de school om van een vriend hebben gekregen. Ze wilde de drug innemen tijdens een schoolgala volgende week zaterdag, maar besloot dinsdag tijdens de pauze alvast uit te proberen. Ze wilde weten hoe de drug zou vallen en nam twee stukjes van het xtc-pilletje in. 

Vervolgens merkte een docent dat de leerlinge zich vreemd gedroeg in de klas. Het meisje werd naar de conrector gestuurd, waar ze initieel ontkende, maar toen haar moeder haar op kwam halen bleek dat ze xtc had gebruikt. Hoewel de leerlinge onmiddellijk werd geschorst, mocht ze donderdag alweer op school komen. De eindexamenleerlinge moet zich namelijk voorbereiden op de toetsweek. 

© Nationale Onderwijsgids