Normal_kaars

Gisteravond heeft op het Sint-Joriscollege een herdenkingsbijeenkomst plaatsgevonden voor de 17-jarige Juliette, een leerlinge van de school. Zondagavond werd haar levenloze lichaam gevonden in Eindhoven. Het meisje is met geweld om het leven gebracht.  Haar 22-jarige ex-vriend uit Heeze is opgepakt. Op de school van het meisje is met ongeloof en verdriet gereageerd. De vlag hangt halfstok en er is een gedenkplek ingericht. Dit meldt RTL Nieuws.

Juliette was sinds de nacht van zaterdag op zondag vermist. Uiteindelijk werd haar lichaam achter een plantenbak bij een kantorencomplex gevonden. Het meisje zat in klas 5 van het vwo op het Sint-Joriscollege. “Dit is onwerkelijk en de klas is geschokt”, zegt directrice Toos Michon. “Een aantal vriendinnen heeft zelf een gedenkhoekje met kaarsen en bloemen ingericht, met daarbij een roze boekje om wat te schrijven, dat was haar lievelingskleur. Zo moet iedereen op zijn of haar manier het verdriet vormgeven”.

De leerlingen zijn op school op de hoogte gebracht van het nieuws. Leraren proberen zo goed mogelijk de leerlingen bij te staan om het verdriet te verwerken. “Het is belangrijk om die kinderen goed op te vangen. Met name uit haar eigen groep is daar veel gebruik van gemaakt. Velen wisten het, sommigen zelfs zondagavond al”, aldus Michon.

© Nationale Onderwijsgids