Normal_vaticaan_rome__compfight_

Een groep van vijftien tweedeklassers van scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen vertrekt op dinsdag 21 oktober naar Viterbo in Italië, voor een uitwisseling van 10 dagen met de school Luigi Fantappie. De uitwisseling maakt deel uit van een Comeniusproject en wordt mogelijk gemaakt door een Europese subsidie.  Het doel van een Comeniusproject is kennis maken met de cultuur van een ander land in de breedste zin van het woord.

De leerling van het Vincent van Gogh hebben allemaal een leerling van de  Luigi Fantappi school als partner en logeren in de gezinnen van de partner leerling. Naast het volgen van een aantal lessen geschiedenis, bewegingsonderwijs, muziek en Italiaans, wordt Viterbo verkend, waarbij de Italiaanse leerlingen als gids optreden en de Asser leerlingen de stad leren kennen. Ook de geschiedenis van Lazio, de provincie waarin Viterbo ligt en een aantal regionale bezienswaardigheden staan op het programma. Vrijdag 25 oktober bezoeken de leerlingen Rome en Vaticaanstad.

Als speciaal onderwerp dat de leerlingen gezamenlijk zullen behandelen, staat een vergelijking van ons Sinterklaasfeest met het feest van Befana op het programma. Sinterklaas wordt door de Nederlandse leerlingen met liedjes (karaoke), een film, een poppenkastspel en een actuele discussie vormgegeven. In april 2015 vindt het tegenbezoek plaats en komen de Italiaanse leerlingen naar het Vincent van Gogh in Assen.

© Nationale Onderwijsgids