Logo__cid_image003_jpg_01cfd1a3

Op 19 september vindt de opening van de nieuwbouw van de CS Vincent van Gogh school, Lariks, plaats. Om 15.00 uur verricht wethouder Maurice Hoogeveen van de gemeente Assen samen met Bert de Jonge, voorzitter van de Raad van Toezicht, de openingshandeling op de nieuwe havo/vwo-locatie. Genodigden kunnen vanaf 16.00 uur het gebouw bezichtigen. Dit meldt CS Vincent van Gogh. 

De nieuwbouw Lariks is opgeleverd in december 2013. Vanaf januari 2014 hebben de leerlingen les in het nieuwe gebouw, dat voorzien is van de nieuwste technieken voor koelen en verwarmen. De epc-uitstoot – een maat voor het gebruik van energie – is bijzonder laag. De combinatie van een constant klimaat, optimale isolatie en de zeer lage epc, maakt dat de school de meest energiezuinige is in Noord-Nederland. Ook het buitenterrein en de sportvelden zijn van alle gemakken voorzien.  
 
Kernbegrippen in het nieuwe gebouw zijn: overzichtelijkheid, geborgenheid, veiligheid , flexibiliteit, duurzaamheid en fysieke werkomstandigheden van hoge kwaliteit. Het nieuwe gebouw heeft drie verdiepingen. Elke verdieping vertegenwoordigt een eigen ‘wereld’; op de begane grond de bètavakken, op de eerste verdieping de talen en op de tweede verdieping de zaakvakken als economie, aardrijkskunde en geschiedenis. Er zijn aparte ruimten voor talentontplooiing, waaronder een podium, een theaterruimte, een geluiddichte studioruimte, een lokaal voor technisch ontwerpen en een speciale montageruimte om met moderne media te werken. In het gebouw is verder ruimte voor kunst. 
 
Om het spiksplinternieuwe gebouw schoon en prettig te houden, worden leerlingen uit vwo 5 en havo 4 ingezet als steward. Zij krijgen een training waarbij ze worden opgeleid om medeleerlingen aan te spreken om hun rommel op te ruimen.  Zo ontstaat er gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het leefklimaat. 
 
© Nationale Onderwijsgids