Logo_vincent_van_gogh

Op zaterdag 08 februari, tijdens de open dag op CS Vincent van Gogh, wordt om 14.00 uur op de locatie Lariks de Confucius Classroom geopend; een speciaal ingericht lokaal voor het vak Chinese Taal & Cultuur. 

Het Groningen Confucius Institute heeft CS Vincent van Gogh geselecteerd als Confucius Classroom, een door de Chinese overheid gesteund taal- en cultuurproject. Dit is uniek voor Noord Nederland. Er zijn in Nederland slechts twee andere scholen die uitgekozen zijn: het Kandinsky College in Nijmegen en het Theresialyceum in Tilburg. De locatie Lariks heeft al enige jaren ervaring met het geven van het vak Chinees op havo en vwo in de onderbouw. Met de komst van de Classroom wordt er een herkenbare Chinese leeromgeving gecreëerd. Er wordt gewerkt met een grote verzameling boeken en multimediaal materiaal uit China. Diverse culturele activiteiten vormen onderdeel van het lesprogramma, met in de toekomst summer camps en een uitwisselingsprogramma met een school in China. Het aanbod van het vak past goed bij de verdere ontwikkeling van internationalisering op CS Vincent van Gogh. Met Chinees in het vakkenpakket vergroten leerlingen niet alleen hun kansen op de arbeidsmarkt in ons land maar ook in het buitenland. De leerlingen starten met Chinese Taal & Cultuur in klas 3 met 3 lesuren per week. In klas vier volgen leerlingen 4 lesuren Chinees per week en het vak wordt afgesloten in het vijfde leerjaar.  
 
Tijdens de opening van de Confucius Classroom op 08 februari om 14.00 uur zal een spectaculaire Chinese dans de toespraken van de voorzitter van college van bestuur van CS Vincent van Gogh en de directeur van het Groningen Confucius Institute omlijsten.