muur tegen pesten belgië

GENT – Ook in België wordt veel aandacht besteed aan het pesten. Zo kwamen vandaag rond de 750 scholieren in Gent bijeen om een 'muur tegen pesten' te bouwen naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Lisa Lejeune, die in oktober 2011 zelfmoord pleegde nadat zij continu gepest werd op Facebook.

Het evenement is georganiseerd door vrienden en familie van Lisa om te voorkomen dat andere kinderen hetzelfde overkomt. Onder de nieuwe stadshal van Gent plakten de leerlingen de boodschappen die ze gemaakt hadden op de anti-pest muur. Vervolgens sloten de kinderen de belofte niet te zullen pesten of anderen buiten te sluiten.

Niet alleen leerlingen deden mee aan deze actie. Zo maakten premier Elio Di Rupo, burgemeester Daniël Termont, minister van Onderwijs Pascal Smet en actrice Nathalie Meskens een videoboodschap. Koningin Paola betuigde door middel van een brief haar steun.

In Nederland heeft pesten recent ook meer de aandacht gekregen nadat Tim Ribberink en Fleur Bloemen kozen voor zelfdoding na aanhoudende pesterijen.

© Nationale Onderwijsgids / Peter Star