Normal_10527

OAKLAND (Novum/AP) - De schietpartij op een christelijke school voor hoger onderwijs in Oakland in de Amerikaanse staat Californië heeft nog een leven geëist.

In totaal zijn zeven mensen om het leven gekomen en drie gewond geraakt. De vermoedelijke dader sloeg op de vlucht, maar gaf zich een uur later over. Zijn motief is onduidelijk. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

De schietpartij speelde zich af in de Oikos University in het oosten van Oakland. Het instituut biedt volgens zijn website studies theologie, muziek, verpleegkunde en Aziatische geneeskunde aan.

De politie gaf geen bijzonderheden over de vermoedelijke dader. Een gewonde vrouw zei tegen een omstander dat de schutter, een uit Zuid-Korea afkomstige man, bij haar in de klas een les verpleegkunde volgde, toen hij opeens opstond, iemand naast hem van dichtbij in de borst schoot en vervolgens om zich heen begon te schieten.

Op het moment van de schietpartij waren er zo'n 35 mensen in en rond het gebouw. Vijf mensen waren op slag dood, twee personen overleden in het ziekenhuis. De toestand van de gewonden is stabiel.

Zeker een van hen is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. De verdachte werd na een uur op vijf kilometer afstand van de school bij een supermarkt ingerekend.

De oprichter van de school, pastor Jong Kim, zei dat hij in het gebouw ongeveer dertig schoten had gehoord. "Ik bleef in mijn kantoor", zei hij tegen de Oakland Tribune.