Studentenvereniging uit Enschede past 'gezellige' introductieweek aan

De Enschedese studievereniging Paradoks past de introductieweek aan, vanwege een column met informatie over wat er tijdens de introductieweek gebeurde. Studenten zouden zijn natgespoten en vervolgens werden ze opgesloten in een tent. De Universiteit Twente geeft aan dat er al langer plannen waren om de introductie week aan te passen. Door de column kwamen de plannen wel wat sneller dan eigenlijk de bedoeling was. Dat meldt RTV Oost. 

Het universiteitsmagazine U-Today publiceerde de column van Lars van de Zandschulp. De student bedrijfskunde had gehoord over het ‘warme welkom’ voor eerstejaars studenten van de opleidingen Biomedische Technologie en Technische Geneeskunde.

Faculteitskampen 

De faculteitskampen staan bekend als het meest beruchte gedeelte van de introductieweek. Voor de ouderejaars die meehelpen is het leuk, maar voor de eerstejaars niet bepaalt.

Kiddo's 

De nieuwe studenten, kiddo’s genaamd, worden op de tweede introductiedag ‘schoongespoten’ om daarna de starten aan een sportmiddag. Sporten niet zoals we gewend zijn, maar veel drinken en zingen aan een lange tafel. De uitgangen van de tent zijn afgezet met tafels en banken voor ‘kiddo’s’ die weg willen.

Na afloop worden de ‘kiddo’s’ weer natgespoten, want zo weet men zeker dat niemand in slaap is gevallen. Ook wordt de rand van het terrein bewaakt tegen indringers, zo staat er in de column geschreven.

Nieuwe opzet introductieweek 

U-Today meldde woensdag dat het zogenaamde strafkamp geen onderdeel meer is van de introductieweek. Het bestuur van studentenvereniging Paradoks laat een woordvoerder van de UT het woord doen. Deze geeft aan dat de studentenvereniging al langer bezig was met een plan voor een nieuwe opzet van de introductieweek.

Studenten hoeven dan niet meer de hele introductieweek aanwezig te zijn, maar mogen zelf kiezen aan welke onderdelen ze wel en niet meedoen.

Studentenleven meer centraal 

Wel komt er nog een kleine kanttekening wat betreft de column. “Van de introductieweek is nu een beetje een karikatuur gemaakt. Het studentenleven moet voortaan meer centraal staan en de introductieweek moet je sociale leven een boost geven.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk